EnglishEnglish
  • 1-855-551-4885

  • North American Toll Free

Market Sector

Sierra-At-Tahoe Ski Resort

California, Lake Tahoe

Sierra-At-Tahoe Ski Resort
22
Aug

This 60’ wide x 150’ long day lodge is a fully insulated Sprung structure features Light Tan Concord Cream Tedlar upper and Brownstone Red Kynar lower membrane. Glazing walls enhance this on hill dining experience and make it a center piece for this very busy ski area. Faced with the challenges of a short sixteen to twenty week operating season and the need to address seating shortages on peak days, Sierra- At-Tahoe chose Sprung Structures as an immediate cost effective solution to provide for interior square footage. The project initially started at 4,000 sq.ft. and was increased to 9,000 sq. ft. to adequately address potential revenue opportunities. After careful analysis the project was commenced with the goal of increasing outdoor seating, increasing retail revenue opportunities and providing interior restaurant and seating.

The overall project took approximately 12 months from planning through construction to opening. The cost per foot and previous success with Sprung structures in a snowy environment lead to an easy choice to partner with Sprung for this project. The color schemes worked with USFS color guidelines and complemented our existing buildings. The glazing walls provided great exposure for natural lighting and improved interior comfort for guests. The recycled wood entrance features and light posts worked well with the Sprung Structure to provide a welcoming look and feel. Sierra At Tahoe receives well over 450” of snowfall each winter season. The Sprung structure sheds the snow and requires less maintenance than other structures at the resort.

Testimonial

Sierra-at-Tahoe has a new facility located at the base of the mountain transforming the current skier services area into a mecca for gathering and services that improve the overall skier/boarder experience. The new plaza will include a nine thousand square-foot Sprung structure with retail options, indoor and outdoor seating, fire pit gathering areas, large deck area constructed from pavers, a venue for live music, events, and other activities; enhancing the overall mountain and après atmosphere and creating a contagious energy that makes the plaza the place to be this winter.

Located in the base area at the bottom of the Broadway trail, the plaza will be the nucleus of all Sierra Resort skier services. With close proximity to Easy Rider guests will have easy access to the mountain, reinforcing the hassle-free environment Sierra-at-Tahoe is known for.

Inside the new structure guests will experience nine thousand square feet of new indoor space. Included in the building will be a new equipment demo center and new retail shop offering the latest fashions from the ski and snowboard industries’ top brands. Additionally, a new restaurant,  “Solstice”, will showcase healthy, California food, local brews, and additional seating. The building will also include multiple flat screen televisions allowing guests to enjoy live sports and entertainment throughout the winter.

Outside, guests will be treated to an après atmosphere with a California twist. The new twenty thousand square-foot deck will give guests a place to kick back, relax, relish the California sun and enjoy fire pits, lounge chairs, table service, and live music; creating a slope-side après paradise. Other deck amenities will include a viewing area that allows friends and families to scan major trails such as Lower Main, Aspen, the Halfpipe, Broadway and Easy Street. The deck will also provide skiers and snowboarders with “grab-n-go” food options, so they can fuel up and get back on the mountain.

Sierra Resort is excited to give guests more seating, more retail options, and an enhanced après atmosphere ultimately improving the overall ski and snowboard experience.